הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי בשיחות שנשמעות כך: "שלום, ילדתי לפני 5 שבועות, ואני רוצה לעשות בוק צילומי ניובורן לתינוקת שלי". אני: "שלום, המון מזל טוב!! אני אשמח מאוד לעשות בוק לתינוקת שלך, אך לצערי בגיל 5 שבועות נוכל לעשות בוק תינוקות ולא בוק ניובורן".
אז מה בעצם ההבדל בין צילומי הרך הנולד לצילומי תינוקות?
גיל ניובורן הוא גיל מיוחד. התינוק שרק הגיח לאוויר העולם עדיין מתקפל באופן טבעי לתנוחה העוברית המקסימה והטהורה, אותה תנוחה אותה אנחנו רוצים לנצור ולשמור. בגיל הזה הכל עדיין חדש וטרי, העצמות עדיין רכות, והשינה מאוד עמוקה, מה שמאפשר לנו לעצב ולפסל את התינוק, בלי להציק לו יותר מדי. בגיל הזה, קצב הגדילה של תינוק הוא מסחרר ומדהים, כמעט בלתי ניתן להבנה. זו גם הסיבה שחלון ההזדמנויות הוא כזה קצר. ככל שהתינוק גדל יותר, כך גם הגוף שלו מתחזק, הגמישות יורדת, ואם ננסה לפסל אותו, נציק לו ממש, כי זה כבר לא טבעי לו.
יש הרבה מקרים שבהם מסיבות כאלה ואחרות, לא הצלחת להגיע לצילומי ניובורן. הסירי חשש מליבך!! גם תינוק גדול יותר אפשר לצלם 🙂
אז נכון, אלו אינם צילומי ניובורן, ולא ננסה לעשות אותם כאלה, אבל הם מקסימים לא פחות.זואי הנסיכה הקסומה, הגיעה אליי בגיל 6 שבועות. אחרי שיחה קצרה עם אמא של זואי, הבנתי שניצבת בפניי נסיכה של ממש, וכך גם ארגנתי את סט הצילומים.
גם אביגיל הגיעה אליי בגיל מופלג. היא כבר היתה בת 3 חודשים 😉
המון סבלנות נדרשה כדי להגיע לתמונה המושלמת, אבל זה בהחלט משתלם. את המצלמה הרמתי לראשונה אחרי 3 שעות, כמות הסטים לא דומה לכמות סטים שאפשר להוציא מסשן ניובורן, אבל… תמונה אחת שווה הכל 🙂
תינוקות הם מקסימים בכל גיל. עם הרצון שלנו לשמור את הרגעים האלה לנצח, צריך לדעת, שככל שהזמן עובר, והתינוק גדל יותר, ככה קשה יותר לתפוס אותו רגוע ושלו כמו שאנחנו רוצים.לכן אני ממליצה להגיע בגיל 5-15 ימים לצילומי ניובורן, ומקסימום עד 4 שבועות.כדאי לשריין מקום לצילומי ניובורן כבר בשליש השלישי להריון, וכך להבטיח מקום אצל הצלמת.
תינוקות הם דבר מקסים, כבר אמרתי??